Vulkanizerstvo Maribor

V sodobno urejeni vulkanizerski delavnici Pavalec (Vulkanizersto Maribor) vam nudimo kakovostne in cenovno ugodne vulkanizerske storitve. Uporabljamo moderne naprave za montažo in centriranje pnevmatik oz. za menjavo zimskih ali letnih pnevmatik.

Montaža in centriranje pnevmatik

Za brezhibno vožnjo so ustrezno montirane in centrirane pnevmatike ključnega pomena. Slabo opravljeno centriranje pnevmatik bi pomenilo, da bi pri vožnji čutili tresljaje in nestabilnost. Izkušeni mojstri z ustreznimi napravami poskrbijo, da boste zadovoljni, kot številne obstoječe stranke, ki potrebujejo ugodno vulkanizerstvo v Mariboru.

Menjava zimskih pnevmatik

Zimske pnevmatike je potrebno zamenjati, ko se temperature dvignejo nad 7 °C. Zimski avtoplašči imajo namreč mehkejšo tekalno plast in se zato pri višjih temperaturah začnejo bistveno hitreje obrabljati. Zimske pnevmatike imajo oznako »M+S«, kar je kratica za angleški besedi »mud« (blato) in »snow« (sneg).

Na kvaliteto in dobro vzdrževanje (tudi hrambo) zimskih pnevmatik moramo biti še posebej pozorni, saj so slabe vremenske razmere: sneg, megla, poledica,  lahko zelo nevarne, če zimske pnevmatike našega avtomobila nimajo ustreznih lastnosti.

Menjava letnih pnevmatik

Letne pnevmatike se v cestnem prometu lahko uporabljamo v obdobju od 15. marca do 15 novembra. Letne gume so primerne za toplejše temperature tako za suho ali mokro podlago.

Zakonsko je določeno, da mora globina kanala znašati najmanj 1,5 mm. Kljub temu pa priporočamo, da menjavo pnevmatik opravite nekoliko prej – nekje med 2mm in 2,5mm. Na takšen način si boste zagotovili varno vožnjo tudi ob močnih nalivih v deževnem vremenu.

Vulkanizerstvo cenik

Za vse informacije glede vulkanizerskega cenika storitev smo vam na voljo.

Ne odlašajte.

Zaupajte nam montažo in centriranje pnevmatik vašega vozila.